Ο Καθηγητής Sutton δήλωσε, «Τα Δυτική βιβλία περί σοβιετικής οικονομικής ανάπτυξης παραλείπουν οποιαδήποτε περιγραφή της οικονομικής και χρηματοδοτικής βοήθειας που δόθηκε στην Επανάσταση του 1917 και της επακόλουθης οικονομικής ανάπτυξης μέσω των δυτικών επιχειρήσεων και  τράπεζων.» «Στην μπολσεβίκικη επανάσταση έχουμε κάποιους από τους πλουσιότερους και πιο ισχυρούς άνδρες του κόσμου, να χρηματοδοτουν ένα κίνημα το οποίο  υποστηρίζει την ύπαρξή του  στην έννοια της απογύμνωση του πλούτου τους,» δήλωσε ο Άλεν. «Άντρες  όπως οι Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Schiffs, Warburgs, Morgans, Harrimans, και Milners.»

Ο Perloff συμφώνησε, «ο Jacob Schiff, ο επικεφαλής του Kuhn, Loeb & Co, σε μεγάλο βαθμό χρηματοδότησε την κομμουνιστική επανάσταση. Αυτό αναφέρθηκε από τον Λευκό ρώσο στρατηγό Arsine  de Goulevitch στο βιβλίο του τσαρισμός και η Επανάσταση.» «Σύμφωνα με τον εγγονό του Ιωάννη,» περιγράφεται ως Allen, «Ο Jacob Schiff … πολύ καιρό συνεργάτης του Ρότσιλντ, χρηματοδότησε την κομμουνιστική επανάσταση στη Ρωσία, με το ποσό των 20 εκατ. δολαρίων.» Και συνέχισε: «Σύμφωνα με μια έκθεση σχετικά με το αρχείο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η εταιρία του, Kuhn Loeb ζρηματοδότησε  το πρώτο πενταετές σχέδιο του Στάλιν», και πρόσθεσε, «απόγονοι του Schiff δραστηριοποιούνται στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων σήμερα.»

Αναφερόμενος στην εμφάνιση μιας κομμουνιστικής δικτατορίας, που προέκυψε από την επανάσταση των Μπολσεβίκων το 1917, ο καθηγητής Marrs έγραψε ότι είχαν χρηματοδοτηθεί από «τη Γερμανία και την Αμερική …. Η αποκρουστική εκστρατεία τους για να εξαγνύσουν και να καθαρίσουν τη Μητέρα Ρωσία και να επιδιώξουν την παγκόσμια κυριαρχία  κατέληξε στο .. [εκατομμύρια] ανθρώπων να αφανίστουν και βάναυσα να »εξαγνίστουν» … »  Βεβαιώσε, οι»Brown Brothers Harriman» βοήθησαν τη χρηματοδότηση με «τα χρήματα που κατέστησαν δυνατόν να αποκτηθούν από αυτήν και τη συνδεδεμένη Guaranty Trust Company.» Ο Καθηγητής Sutton συμφώνησε, γράφοντας «Ο W. Averell Harriman ήταν διευθυντής της εταιρείας Guaranty Trust» και «συμμετείχε στην Επανάσταση των Μπολσεβίκων».

Στις 3 Φεβρουαρίου 1949, η αμερικάνικη New York Journal δήλωσε: «Σήμερα υπολογίζεται ακόμα και από τον εγγονό του Jacob, John Schiff, ένα εξέχον μέλος της κοινωνίας της Νέας Υόρκης, ότι ο γέρος βυθίσε περίπου $ 20 εκατομμύρια για τον τελικό θρίαμβο του μπολσεβικισμού στη Ρωσία . Άλλες  τραπεζικές επιχειρήσεις της Νέας Υόρκης συνέβαλαν επίσης. »

Αναφερόμενος σε μια εγγραφή του κογκρέσου της  15 Ιούνη 1933, ο Allen έγραψε «ο γερουσιαστής Louis McFadden, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής περί Τραπεζών, διατήρησε  σε ομιλία του προς τους συναδέλφους του Κογκρέσσου:» Στη Σοβιετική κυβέρνηση έχoyn  δοθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες κεφάλαια Θησαυρός από τη διοίκηση της  Federal Reserve  και επιπλέον  η Federal Reserve  ενεργεί μέσω της Τράπεζας Chase και της Guaranty Trust Company και άλλvn τράπεζών στη Νέα Υόρκη. … Ανοίξτε τα βιβλία του Amtorg, της οργάνωσης εμπορίου της σοβιετικής κυβέρνησης στη Νέα Υόρκη, και της Gostorg, το γενικό γραφείο του Σοβιετικού Οργανισμού Εμπορίου, και της κρατικής τράπεζας της Ένωσης των Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών και θα ζαλιστείτε  αφού δείτε πόσα αμερικανικά χρήματα  έχουν ληφθεί από το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, προς όφελος της Ρωσίας. »

«Τώρα τα βιβλία μας λένε ότι οι Ναζί και Σοβιετικοί ήταν εχθροί και τα συστήματά τους είναι αντίθετα», παρατήρησε ο καθηγητής Σάτον. Αλλά το «1920, ο W. Averell Harriman ήταν ένας πρωταρχικός υποστηρικτής των Σοβιετικών με  χρηματοδότική και διπλωματική βοήθεια … [και] συμμετείχε στη RUSKOMBANK,» που ήταν «η πρώτη σοβιετική εμπορική τράπεζα. Επιπλέον, ο Max Μay, ο Αντιπρόεδρος της Guaranty Trust, η οποία ανήκε στους  Harriman και Morgan, έγινε ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Ruskombank. » Ωστόσο, δήλωσε ο καθηγητής Sutton, ο»Averell Harriman, ο αδελφός του Roland Harriman,  και … ΟΙ E.S James και Knight  Woolley, μέσω της Union Bank  …;ήταν οι πρωταρχικοί χρηματοδότες του Χίτλερ.» Ρώτησε, «Πώς θα μπορούσε ένας ορθολογικός άνθρωπος  να υποστηρίζει τους Σοβιετικούς    και τους  Ναζί την ίδια στιγμή;»

Ένα περίεργο δίλημμα προκύπτει όταν έρχόμαστε αντιμέτωποι με το τεκμηριωμένο γεγονός ότι η Wall Street  χρηματοδοτούσαι τόσο κομμουνιστές όσο και τους Ναζί. Αρχικά, φαίνεται αυτές οι δύο μορφές της κυβέρνησης να βρίσκονται σε αντίθετα άκρα του πολιτικού φάσματος. Και ότι οι καπιταλιστές θα τους δούνε ως μια απειλή για την ανάπτυξή τους. Ο Άλλεν προσφέρει μια πιθανή απάντηση, γράφοντας, «αλλά προφανώς αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν το φόβο του διεθνούς κομμουνισμού, είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι εφόσον τον χρηματοδοτούν, και είναι πρόθυμοι -. ακόμη και ανυπόμονοι – να συνεργάζονται με αυτόν, πρέπει να είναι επειδή τον ελέγχουν. Μπορεί να υπάρξει μια άλλη εξήγηση που να βγάζει νόημα; » Και προσθέτει: «Να θυμάστε ότι για πάνω από 100 χρόνια ήταν μια τυπική διαδικασία λειτουργίας των Ροκφέλερ και των συμμάχων τους να ελέγχουν τις δύο πλευρές του κάθε σύγκρουσης.»

Πριν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ γίνει πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, παραδέχθηκε μια συνειδητή προσπάθεια των πλουσίων  να εγκαταστήσουν μια κομμουνιστική δικτατορία στη Ρωσία. Δήλωσε την 18η Φεβρουαρίου 1920  στην London Illustrated Sunday Herald, ότι «Από τις μέρες του Spartacus [Αδάμ] Weishaupt … μέχρι εκείνες του Καρλ Μαρξ, με εκείνες των Τρότσκι, Μπέλα Κουν, Rose Luxembourg, και  Emma Goldman , αυτή η παγκόσμια συνωμοσία  σταθερά αυξάνεται. » Διαβεβαίωσε, «Ήταν η κινητήρια δύναμη  κάθε ανατρεπτικού κίνηματος  κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα Και τώρα επιτέλους, αυτή η ομάδα από »εξαιρετικές» προσωπικότητες του  υποκόσμου των μεγάλων πόλεων της Ευρώπης και της Αμερικής έχουν αρπάξει το ρωσικό λαό από τα μαλλιά του κεφαλιού τους και έχουν γίνει σχεδόν οριστικά κύριοι αυτής της τεράστιας αυτοκρατορίας. »

Μετά την Επανάσταση των Μπολσεβίκων, η Wall Street εξασφάλισε ότι  οι κομμουνιστές θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Ρωσίας. Ο Καθηγητής Sutton περιέγραψε αυτή την προσπάθεια, όταν έγραψε, «Την 1η Μαΐου 1918, όταν οι Μπολσεβίκοι ελέγχαν μόνο ένα μικρό κλάσμα της Ρωσίας (και επρόκειτο να έρθει κοντά στο να χάσει ακόμα και το τμήμα το καλοκαίρι του 1918), η Αμερικανική επιτροπή για την Ενίσχυση και Συνεργασία με τη Ρωσία συνεδρίασε στην Ουάσιγκτον για να υποστηρίξει τους Μπολσεβίκους. Αυτό δεν ήταν ένα είδος επιτροπής «Κάτω τα χέρια από τη Ρωσία«, που σχηματίζεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Ήταν μια επιτροπή που δημιουργήθηκε από την Wall Street με τον George P. Whalen της Vacuum Oil Company ως Ταμία  και τους Coffin και Oudin της General Electric, μαζί με τον Thompson ελεγχόμενο απο το σύστημα της Federal Reserve, της Willard of the Baltimore και των Ohio railroad(σιδηροδρόμων του Ohio), και ανάμικτους σοσιαλιστές ».

«Οι Μπολσεβίκοι δεν ήταν μια ορατή πολιτική δύναμη τη στιγμή ο τσάρος παραιτήθηκε,» έγραψε ο Άλεν. «Και ήρθαν στην εξουσία όχι  επειδή οι  κατετρεγμένες μάζες της Ρωσίας τους κάλεσαν να τις σώσουν , αλλά επειδή πολύ ισχυροί άνδρες στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες τους υπέβαλαν σε αυτές»  Κατόπιν ο Λένιν και ο Τρότσκι ενώθηκαν μαζι τους, και, μέχρι το Νοέμβριο, μέσω  δωροδοκίας , πονηριάς, τη βιαιότητας και  εξαπάτησης,  ήταν σε θέση (όχι να καταφέρουν τις μάζες να κάνουν ράλλυ αγώνων υπέρ των σκοπών τους) να προσλάβουν αρκετούς κακοποιούς και να κάνουν αρκετές συμφωνίες επιβάλλοντας μέσω των όπλων αυτό που ο Λένιν αποκάλεσε «όλη η εξουσία στα Σοβιέτ». »

«Έχοντας δημιουργήσει την αποικία τους στη Ρωσία», δήλωσε ο Άλεν, «οι Ροκφέλερ και οι σύμμαχοί τους έχουν αγωνιστεί ισχυρά από τότε να την  κρατήσουν ζωντανοί. Ξεκινώντας το 1918, αυτό η κλίκα έχει εμπλακεί στην μεταφορά των χρημάτων και, ίσως το πιο σημαντικό, τεχνικών πληροφοριών στη Σοβιετική Ένωση. » Ο Perloff συμφωνηθεί, γράφωντας, «Πιθανώς κανένα όνομα δε συμβολίζει τον καπιταλισμό περισσότερο από τον Rockefeller. Ωστόσο, αυτή η οικογένεια για δεκαετίες έχει παράσχει εμπόριο και  πιστώσεις προς Κομμουνιστικές χώρες. Αφότου οι Μπολσεβίκοι πήραν την εξουσία, η Standard Oil του Ροκφέλερ» στο Νιου Τζέρσεϊ αγόρασε ρωσικά κοιτάσματα πετρελαίου, ενώ η Standard Oil της Νέας Υόρκης έχτισε για τους σοβιετικούς  μια μονάδα διύλισης και έκανε μια συμφωνία για την εξαγωγή του πετρελαίου τους  στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 η Ροκφέλερ «Chase Bank βοήθησε να ιδρυθεί  το αμερικανικό-Ρωσικό Επιμελητήριο εμπορίου, και συμμετείχε στη χρηματοδότηση Σοβιετικών εξαγωγών πρώτων υλών και πώλησης Σοβιετικών ομόλογων στις ΗΠΑ »

Σύμφωνα με τον Γερουσιαστή Barry Goldwater, η Chase Manhattan έχτισε ένα εργοστάσιο κατασκευής φορτηγών στη Ρωσία, το οποίο θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή θωρακισμένων οχημάτων, όπως δεξαμενές, ακόμη και εκτοξευτήρες ρουκετών. Ο Perloff επανέλαβε, «η αμερικανική τεχνολογία βοήθησε τους Σοβιετικούς στην κατασκευή του 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων  εργοστασίου κατασκευής φορτηγών ποταμού Kama … [το οποίο] μετατράπηκε με επιτυχία από το Κρεμλίνο για στρατιωτικούς σκοπούς.»

Η Wall Street συνέχισαν να βοηθήσει τους Ρώσους κομμουνιστές, καθώς βοηθούσαν τους κομμουνιστές του Βιετνάμ τους οποίους  οι Αμερικανοί πολεμούσαν στο Βιετνάμ, λέει ο Άλεν. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 ο Ροκφέλερ και άλλοι βιομήχανοι παρήγαγαν  συνθετικό καουτσούκ φυτών και ένα εργοστάσιο αλουμινίου συνολικού ύψους περίπου 250 εκατ. δολάρίων. Ο καθηγητής Sutton παρατήρησε, «αυτοί οι  αμερικανοί καπιταλιστές ήταν διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν και να επιδοτήσουν τη Σοβιετική Ένωση, ενώ ο πόλεμος στο Βιετνάμ ήταν σε εξέλιξη, γνωρίζοντας ότι οι Σοβιετικοί εφοδίαζαν την άλλη πλευρά.»

Ένα άρθρο που εμφανίστηκε στους New York Times, στις 16 Ιανουαρίου 1967, το οποία είχε τον τίτλο, η Eaton συμμαχεί με τους  Ροκφέλερς για να τονώθει  το εμπόριο με τους κόκκινους. Ο Perloff συνόψισε την ιστορία;»Η  ιστορία έδειξε ότι οι Ροκφέλερ είχαν ενωθεί με τον μεγιστάνα Cyrus Eaton Jr, ο οποιος χρηματοδοτούσε για το Σοβιετικού μπλοκ τη κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής αλουμινίου 50 εκατομμύριων δολάριων  και φυτών  καουτσούκ τα αποτιμώνται σε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια.» Και πρόσθεσε: «Η Chase, η οποία διατηρεί υποκατάστημα στην 1 Karl Marx square στη Μόσχα, έχει αποκτήσει κακή φήμη    για τη χρηματοδότηση σχεδίων πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα».

 Στη φωτογραφία αριστερά είναι ο Averill Harriman του CFR (κέντρο) με τον Στάλιν (δεξιά) και ο Winston Churchill. (*) ο W. Averill Harriman έγινε Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Σοβιετική Ένωση το 1941. ο Allen έγραψε, «ο Sutton παραθέτει μια έκθεση του Averell Harriman στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Ιούνιο του 1944, η οποία αναφέρει:« Ο Στάλιν »πλήρωσε»φόρο τιμής προς τη βοήθεια που παρήχθηκε  από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη  σοβιετική βιομηχανία πριν και κατά τη διάρκεια του πολέμου. «» «Δεν είναι  υπερβολή να πούμε ότι η ΕΣΣΔ έγινε στις ΗΠΑ », παρατήρησε ο Άλεν.

Αναφερόμενος στο βιβλίο του καθηγητή Sutton:η Wall Street και την επανάσταση των Μπολσεβίκων, έγραψε:«Κανείς δεν προσπάθησε καν να αντικρούσει  την σχεδόν υπερβολικά σχολαστική δουλειά του Sutton. Αλλά οι μηχανές της παραπληροφόρησης που συνθέτουν την μιντιοκρατίαμας  μπορούν να αγνοήσουν τον Σάτον. Και το κάνουν . «Το βιβλίο, πρόσθεσε ο Perloff, «βασίζεται σε σχολαστική έρευνα, συμπεριλαμβανομένης μιας βαθύτερης εξέτασης σε  αρχεία του State Department.»

O καθηγητής Sutton προειδοποίησε, «Η σύνθεση η οποία επιδιώκεται από το κατεστημένο ονομάζεται Νέα Παγκόσμια Τάξη. Χωρίς ελεγχόμενες σύγκρουσεις και πολέμους  αυτή η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν θα έρθει  …. Και αυτό γίνεται με την υπολογισμένη  διαχείριση των συγκρούσεων … . Αυτό εξηγεί γιατί οι διεθνείς τραπεζίτες υποστήριξαν τους Ναζί, τη Σοβιετική Ένωση, [και] … τη Βόρεια Κορέα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών. η «σύγκρουση» … [παράγει] τα κέρδη, ενώ πιέζει τον κόσμο όλο και πιο κοντά σε μια παγκόσμια κυβέρνηση. Η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

H απόδειξη την οποία αυτοι οι ερευνητές δωρίζουν, περιλαμβάνει δημοφιλείς ειδήσεις και αρχεία του State Department, δείχνei ότι η κομμουνιστική Ρωσία δεν χρηματοδοτούνταν μόνο σε μεγάλο βαθμό από τη Wall Street, αλλά ήταν η πραγματική δημιουργία της Wall Street. Η κομμουνιστική επανάσταση υποκινήθηκε από τη Wall Street. η Wall Street συνέχισε να χτίζει τη Ρωσία, ακόμη και δεδομένου ότι παρείχε βοήθεια σε μια χώρα με την οποία  η Αμερική βρισκόταν σε πόλεμο. Επειδή δημιουργησαν την  κομμουνιστική Ρωσία, θα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν.

ΠΗΓΗ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ

Το βιβλίο The Hideen Evil μπορείτε να το διαβάσετε σε μη ολοκληρωμένη πλήρως μορφή ολόκληρο εδώ

Advertisements