Ο Κάρλ Όττο Πόολ γερμανός οικονομολόγος, τραπεζίτης και πρώην πρόεδρος της Γερμανικής-Μπούντες Μπάνκ-(Bundesbank) και επίτροπος του Κεντρικού Τραπεζικού Συμβουλίου απο το 1980 μέχρι το 1991.

Ήταν μέλος του οργανισμού οικονομικών συμβουλών Group of Thirty (Ροκεφέλερ)(ΔΝΤ)απο το 1992.

Είναι συνεργάτης της Sal. Oppenheim Jr. & Cie.,(Ρόθτσάϊλντ) μιάς γερμανικής ιδιωτικής επενδυτικής τράπεζας η οποία είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Carlyle Group. (Γκόλντμαν Σάκς)

Ο Κάρλ Όττο Πόολ χαρακτηρίζετε και ώς ένας απο τους «πατέρες» του Ευρώ.

Επίσης είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της Shell Royal Dutch, Gulfstream, GAMCO, VW, Barrick Gold, Unilever και της Rolls Royce.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2009 σε μιά συνέντευξη στον Τζέφ Ράνταλ (Jeff Randall) απο το Sky News αποκάλυψε τους «φόβους» του για το μέλον της ευρωζώνης και του ευρώ. Επίσης έκανε «προφητικές» δηλώσεις οι οποίες βγήκαν αληθινές.(με τόσες διασυνδέσεις όλο και κάτι θα έχει πάρει το αυτί του…έπρεπε να τον ακούσουμε)….

Μίλησε για την πιθανότητα του οτι μιά μικρή χώρα που είναι βεβαρυμένα χρεωμένη θα βοηθηθεί απο το ΔΝΤ, την Γερμανία, Γαλλία…

Επίσεις είναι «πιθανόν» να υπάρξουν αναταραχές, πολιτικές αλλαγές και το τί πιστεύει για το άν μιά τέτοια χώρα (ονόματα δέν λέμε για να μήν υπάρξει αναστάτωση στις αγορές….) κυρήξει πτώχευση τί θα γίνει με τα χρέη της, θα επιστρέψει στο παλιό εθνικό της νόμισμα ; θα είναι εφικτό κάτι τέτοιο ;

Το γεγονός είναι πως μιά τέτοια χώρα θα χρησιμοποιηθεί ώς παράδειγμα για τις άλλες για να ξέρουνε το πώς ΔΕΝ πρέπει να φερθούνε και για το πώς ΔΕΝ πρέπει να πράξουνε.