Δεν πέφτει «καρφίτσα» στο κέντρο της Αθήνας Πρωτοφανής είναι η συμμετοχή του κόσμου στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. 


Αξιοσημείωτο είναι πως αν και το κύριο σώμα της πορείας δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, τόσο η Σταδίου όσο και η Πανεπιστημίου είναι «πλημμυρισμένες» από τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί.
Παρόμοια είναι και η κατάσταση στην Πατησίων όπου έχουν συγκεντρωθεί τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Η πορεία αναμένεται να ξεκινήσει όταν ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες ομιλίες.
Πολλοί κατεβαίνουν χωρίς το «καπέλωμα» συνδικάτων
Μεγαλειώδης η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, από την Ομόνοια μέχρι την Κλαυθμώνος!
Μέχρι και οι υπάλληλοι της Βουλής συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου!
Στήθηκε από νωρίς ο φράχτης στη Β. Σοφίας – Διμοιρίες στα πλαϊνά σκαλιά του Άγνωστου Στρατιώτη
Περίεργη επίθεση εναντίον αστυνομικών στην πλατεία Καισαριανής
4 προσαγωγές ατόμων που μετέφεσαν μολότοφ με… λεωφορείο!

Οι συγκεντρώσεις στο Πεδίον του Άρεως (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) αλλά και στην Ομόνοια (ΠΑΜΕ) βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και από νωρίς φάνηκε πως η συμμετοχή θα είναι τεράστια! Εντυπωσιακός είναι ο όγκος των διαδηλωτών που έχουν ήδη μαζευτεί στο Σύνταγμα, το οποίο δεν είναι σημείο προσυγκέντρωσης! Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπερνούν τις 7.000
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει ποτέ, για έναν παλλαϊκό ξεσηκωμό χωρίς προηγούμενο! Υπάρχει κόσμος στην Πατησίων και σε όλους τους κάθετους δρόμους που οδηγούν σε αυτή, στην Ομόνοια μέχρι την Πειραιώς, στη Σταδίου, στο Σύνταγμα.
Χιλιάδες κόσμου βρίσκεται ήδη στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, με τον απλό κόσμο να αποδεικνύει περίτρανα πως δε φοβάται τους επίδοξους προβοκάτορες και γυρνά ηχηρά την πλάτη σε όσους τις τελευταίες μέρες διαδίδουν πως το κέντρο της Αθήνας θα γίνει πεδίο μάχης!
Κλειστόν… άστυ η Αθήνα! Οχυρό η Αθήνα – Στήθηκε ο φράχτης στη Β. Σοφίας – Αποκλεισμένα όλα τα στενά που οδηγούν στη Βουλή
Από τις 06:30 το πρωί έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας ενόψει των συλλαλητηρίων που θα κάνουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας.
Λίγο πριν από τις 10:30 στήθηκε ο μεταλλικός φράχτης στη Βασιλίσσης Σοφίας, κλούβες των ΜΑΤ απέκλεισαν την Ακαδημίας, περίπου στη συμβολή με την Κανάρη, ενώ μπροστά από τη Βουλή έχει τοποθετηθεί τριπλή σειρά από σχοινιά για να εμποδιστεί το πλήθος να φτάσει μέχρι στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν ήδη αναπτυχθεί στα σκαλιά, στο πλάι του Μνημείου.
Όλα τα κάθετα στενά από το Κολωνάκι προς τη Β. Σοφίας έχουν κλείσει. Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας, οι συρμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό θα είναι κλειστοί για το κοινό, απόφαση με την οποία διαφωνούν οι εργαζόμενοι, όπως είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος.

 

ΠΗΓΗ