Σας κοστίσαμε πολλά τελικά;

 Απάντηση στο προκλητικό δημοσίευμα με τίτλο ΠΦΣ: Τι δώσαμε μέχρι σήμερα… από τους φαρμακοποιούς χωρίς φαρμακείο

                                                      

                                              

Τι τους έχουν δώσει μέχρι σήμερα:

  1. Τους νομιμοποίησαν τις μαύρες μεταβιβάσεις αδειών με τον Νόμο περί συστεγάσεων. Αυτό σημαίνει πως μπορούν να πουλάνε την άδεια που κάποτε τους χάρισε το κράτος έναντι αδράς αμοιβής.
  2. Τους κατοχύρωσαν την μεταβίβαση στα τέκνα τους, έχουν δεν έχουν τα προσόντα, διατηρώντας το επαίσχυντο δικαίωμα της κληρονομικότητας, κάτι που διατηρείται μόνο στις Βασιλικές οικογένειες. Τα τέκνα τους, χωρίς καμμία απαίτηση από την πολιτεία μπορούν να έχουν εξασφαλισμένη εργασία σε αντίθεση με τα τέκνα των υπολοίπων θνητών που θα πρέπει να πληρώσουν αδρά αμοιβή για την νόμιμη πλέον αγοραπωλησία άδειας.
  3. Τους αφήνουν το ωράριο ως έχει. Αυτό σημαίνει οτι μπορούν να δουλεύουν (αν δουλεύουν οι ίδιοι και όχι ανειδίκευτοι υπάλληλοι) με ωράριο που θα ζήλευε ακόμα και Δημόσιος Υπάλληλος.
  4. Το κέρδος παραμένει ανέπαφο.
  5. Το επάγγελμα, με την βοήθεια “πληρωμένων” βουλευτών σε διατεταγμένη υπηρεσία (Σακοράφα, Ροντούλης, Κακλαμάνης, Λαφαζάνης κ.λ.π), έκλεισε περισσότερο από ποτέ, αφού ακόμα και τις ελάχιστες θέσεις που άνοιξαν τις πήραν πίσω με ρουσφετολογικού τύπου εγκυκλίους, την στιγμή που τα φώτα της δημοσιότητος είχαν σβήσει και λίγες ώρες πριν την κατάθεση των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους. Πιέζουν ως προς την καθιέρωση της Φαρμακευτικής Ενότητας (κάτι παρόμοιο με τον Καλλικράτη Δείτε εδώ), έτσι ώστε να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι νέες θέσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε οτι στην Λακωνία άνοιξαν μόνο 2 θέσεις, στην Αχαϊα μόνο 7, στην Καβάλα μόνο 3, ενώ υπήρχαν Νομοί που δεν άνοιξε ούτε 1 θέση.
  6. Κατάφεραν να καθυστερούν (άγνωστο πως) την δημοσίευση των φαρμακείων ανά Νομό στο διαδίκτυο. Στο 90% των περιπτώσεων αναρτήθηκαν 1 ημέρα πριν την κατάθεση των δικαιολογητικών, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις Νομαρχιών που για χάρη τους παρανόμησαν, όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας που δεν ανάρτησε ΚΑΘΟΛΟΥ τις θέσεις των λειτουργούντων φαρμακείων.
  7. Κατάφεραν να ξεθάψουν άδειες ασκήσεως του 1980 για να πάρουν οι ίδιοι (μέσω των συστεγάσεων βασει του Νόμου), τις ελεύθερες ελάχιστες θέσεις που άνοιξαν,και να αποκτήσουν άλλα 4-5 φαρμακεία, καταστρέφοντας τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων ανθρώπων για επαγγελματική αποκατάσταση, αναγκάζοντας τους έτσι να υποκύψουν στην αγορά άδειας από τους υπό συνταξιοδότηση φαρμακοποιούς έναντι αμύθητων ποσών που ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ. Η απληστία τους δεν έχει όρια.
  8. Ανταγωνισμός υπηρεσιών μηδέν. Ανταγωνισμός τιμών μηδέν, απειλή από νέους επαγγελματίες μηδέν.
ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΥΝΟΗΣΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΝΑ ΘΑΨΕΤΕ ΖΩΕΣ…ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΖΩΕΣ!!!