Σε συνέχιση του χθεσινού μας άρθρου σήμερα θα σας παραθέσουμε τι αρχίζει να κάνει μια εταιρεία οσον αφορά την εκτύπωση και πώς αυτο επηρεάζει ή μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας με΄σω της τεχνολογικής ανεργίας

Mέχρι σήμερα τα παραδείγματα τρισδιάστατης εκτύπωσης που έχουμε δει χρησιμοποιούν είτε συνθετικά υλικά (πλαστικό) είτε σκόνη, η οποία γίνεται ένα στερεό μετά την διαδικασία κατασκευής του εκτυπωμένου αντικειμένου. Είναι όμως η πρώτη φορά που βλέπουμε τρισδιάστατη εκτύπωση σε τιτάνιο.

Η εταιρεία i.materialise κατασκεύασε σκόνη καθαρού τιτανίου η οποία εισάγεται στον τρισδιάστατο εκτυπωτή και παράγει μία εκτενή ποικιλία αντικειμένων, κατασκευασμένα με μεγάλη ακρίβεια. Το τιτάνιο είναι υλικό με ιδιαίτερα υψηλή αντοχή τόσο σε φορτία όσο και στην θερμοκρασία.

«Με την διάθεση της τεχνολογίας αυτής στο ευρύ κοινό, εκδημοκρατίζουμε την κατασκευή και επεξεργασία αντικειμένων και και δίνουμε την ευκαιρία στον καθένα να σχεδιάσει και να παραγγείλει το δικό του κομμάτι όπως ακριβώς θα ήθελε να είναι», γράφει στο blog post η εταιρεία.

Η εταιρεία δέχεται παραγγελίες, κατασκευάζει τα αντικείμενα και τα στέλνει στον πελάτη. Ένα αντικείμενο 2x2x4cm κοστίζει περίπου 124 δολάρια ενώ ένα μεγαλύτερο κοστίζει 192 δολάρια.Το ερώτημα είναι γιατί κοστίζει ακριβά ενώ αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο και πότε άραγε θα μπει στην καθημερίνοτητα μας?Η ακριβή τιμή εξηγείται απο το γεγονός οτι ειναι η μόνη εταιρεία εταιρεία που χρησιμοποιεί την συγκεριμένη μέθοδο εκτύπωσης και άρα είναι δυσευρετο αύτο που πουλάει.Για το αν θα μπει στην καθημερινότητα και πότε απλά σκεφτείται τα επαγγέλματα που θα καταργηθούν οριστικά εφόσον αντικατασταθεί η σημερινή μορφη εκτύπωσης με τη συγκεκριμένη μέθοδο από τους εργάτες σε μια βιομηχανία παραγωγής μελανιού έως και εκείνους που εργάζονται στην παραγωγή λευκού χαρτιου(είτε σε εργοστάσιο είτε τον απλό ξυλοκόπο).Οπως και στο χθεσινό μας άρθρο έτσι και έδω η ανεργία που θα προέκυπτε θα υπερκάλυπτε τα οποια οφέλη απο τον εκσυγχρονισμό της τεχνολογίας που χρησιμοποιούμε,οπότε ίσως και να μην το δούμε ποτε!!